Kategori - Popüler Baharatlar

Çeşit çeşit baharatlar dünyası..
Baharat; zevk işi, tat alma işi. Hatta hatta yengemin yaptığı tecrübesiz yemekleri lezzetlendirma işi !!
Tabi, bahaat tüketiken baharatlaınızın tazliğine saflığına ehemmiyet veriniz.

Kaışık ve içinde öte bei olan baharatlardan uzak durunuz.
Ucuz baharattan uzak durunuz.

Popüler Baharatlar

Karabiber

Karabiber Karabiber Baharatı Toz Karabiber – Karabiber Tozu – Karabiber Tane Bileşimi; Nişasta, uçucu yağ, piperin Özellikleri; Keskin, acı kokusu ve tadı vardır. Tane karabiber hava almayan teneke de yıllarca saklanabilir, ama, toz halinde ömrü...

Popüler Baharatlar

Salep

Salep Baharatı Salep Salep Tozu – Salep Nedir? DİĞER İSİMLERİ; Salep otu, çayır otu, orkide, yabani orkide, sahlep BİLEŞİMİ; müsilaj, glikoz ve uçucu bir yağ taşır. İçerdiği en önemli madde glikomannandır. Hastalık sonrasında beslenme...

Popüler Baharatlar

Susam

Susam Baharatı Susam BİLEŞİMİ; Oleik, linoleyik, palmitik, sitearik bulunur. Besleyici olarak pasta kek çöreklere konur. Tokuç – tokaç denilen yöntemle ahşap aletle dövülerek susam tohumları saplarından ayrılır. Tohumların yarısından...

Popüler Baharatlar

Çörekotu Baharatı

Çöekotu Baharatı Çörek Otu Diğer İsimleri Smal garden fennel, Nigella Sativa Çörek Otu Bileşimi Sabit uçucu yaglar, tanen, saponinler, şekerler, acımadde, nigellin ve connigellin adlı alkaloidler. Çörek Otu Tozu Kullanışı Hekim önerisine göre...

Popüler Baharatlar

Biberiye

Biberiye Baharatı Biberiye Diğer İsimleri Kuş Dili, Beyazpüren, Rosmarin, Folium rosmarini rosemary leaf-romarin. Biberiye Ve Mutfak Her tür yemek ve salatalara baharat olarak kullanılması yaygındır. Biberiye Özellikleri Salatalara ve salçalara çeşni...

Popüler Baharatlar

Anason

Anason Baharatı Anason Baharatı – Pimpinella Anisum (umbelliferae) Anason Baharatı Resimleri Anason Kullanılan Kısımları Meyvesi ve tohumu kullanılır. Baharat olarak kullanılır.   Anason Faydaları Bazı tatlı ve tuzlu hamur işlerinin üzerine...

Popüler Baharatlar

Rezene

Rezene Baharatı   Rezene Baharatı – Foeniculum vulgare Rezene Tohumu Resimleri Rezene Tohumu Bileşimi Eterik yağ, şeker, protein, karbonhidrat, A, C vitaminleri, fosfor, calsium, demir, potasyum. Rezene Çayı Hekim önerisine göre...

Popüler Baharatlar

Zerdeçal

Zedeçal Baharatı   Zerdeçal Baharatı – Hint Safranı – Sarıboya – Tumeriç – Curcuma – Langa – Zingiberaceae Bileşimi; Uçucu Yağ, sarı boya, reçine. Gastrit ve Mide ülseri olanlara yasaktır.

Popüler Baharatlar

Zencefil

Zencefil Baharatı Zencefil Baharatı – Zencefil Kökü – Zencefil Tozu – Ginger Zencefil Diğer Adları Zingiber – Ginger – İngwar Zencefil Hazırlanması Hekim önerisine göre kullanılır. Zencefili Faydaları Hekim önerisine göre...

Popüler Baharatlar

Vanilya

Vanilya Baharatı. Saf Vanilya. Şekersiz Vanilya   Şekersiz Vanilya Saf Vanilya BİLEŞİMİ; Selüloz, şekerler, yağlı maddeler, reçine, zamk, minareler ve sabit yağ, sabit yağın içinde; vanilin, fenol, alkoller, asitler, esterler, laktonlar gibi 130...