Kategori - Popüler Baharatlar

Çeşit çeşit baharatlar dünyası..
Baharat; zevk işi, tat alma işi. Hatta hatta yengemin yaptığı tecrübesiz yemekleri lezzetlendirma işi !!
Tabi, bahaat tüketiken baharatlaınızın tazliğine saflığına ehemmiyet veriniz.

Kaışık ve içinde öte bei olan baharatlardan uzak durunuz.
Ucuz baharattan uzak durunuz.

Popüler Baharatlar

Tarçın

Tarçın Baharatı Toz Tarçın Baharatı Cinnamon   Tarçın DİĞER İSİMLERİ; cinnamon, darçın, Seylan tarçını, çin tarçını BİLEŞİMİ; Eterik yağ,tarin,,tarçin aldehidi, tanen, nişasta, musilaj, kalsiyum oksalat. ÖZELLİKLERİ; Metil hidroksi kalkon polimer maddesi...

Popüler Baharatlar

Sumak

Sumak Baharatı Sumak – Sumach BİLEŞİMİ; Şekerler, tanen, mum, fllavun, glikozidleri, asidler (sitrik, malik,tartarik)   Sumak; dilimize belli başlı bütün batı dillerine Arapça’dan geçmiştir. Tarihte Türkçe de sumak yerine tadım ya da tutum denilirdi. Eski...

Popüler Baharatlar

Sarımsak

Sarımsak, Sarmısak Sarımsak Toz halinde, ve kalın granür halinde vardır. Sarımsak Tozu – Sarımsak Tozu BİLEŞİMİ; Karbonhidratlar (sakkaroz, glikoz), vitaminler (A, B, C ve E) ve eterli uçucu yağ (alliin, allicin, ajoen) , scordein, selen ile dişilik ve erkeklik...

Popüler Baharatlar

Safran

Hakiki Safran İan Safeanı, İspanya Safranı. Safran Baharatı Bizde sahte safran yoktur. Saf safran – Hakiki Safran İran 1 gram. Saf safran – Hakiki Safran İspanya 2,5 gram.   SAFRAN Tıbbi     Stigmata Croci Arapça Kurkum, Za’faran Çince    Fan...

Popüler Baharatlar

Nane

Nane Baharatı   Nane BİLEŞİMİ; Uçucu yağ içinde terpenler, serbest ve ester halinde mentol (%40-60), menton (%8-10) ve mentofuran bulunur. Mide ülseri ve gastrit olanlar fazla kullanmamalıdır. Şekercilik, lavantacılık ve eczacılıkta kullanılır. BANYO İÇİN;4 bardak...

Popüler Baharatlar

Muskat

Muskat Muskat Muskat Cevizi – Küçük Hindistan Cevizi BİLEŞİMİ: Sabit yağ (% 30-40), ( kanfen, pinen, simen, sabinen, felandran, tepinen, limonen, mirsen) uçucu yağ (% 5-15) ve rezin taşımaktadır. Kaloriler ve yağlı maddeler bakımından oldukça zengindir...

Popüler Baharatlar

Mahlep

Mahlep Baharatı Saf Mahlep Mahlep Tozu Diğer İsimleri; İdris ağacı, endirez, endürüz, kokulu kiraz ağacı, keniro, mele, Prunus mahaleb, Rosaceae Bileşimi; sabit yağ, kumarin, glikozitler ve asitler vardır. Pasta, kek, çörek ve bisküvilere kullanılır. 1 kg una, 1 çorba...

Popüler Baharatlar

Küçükhindistancevizi

Küçükhindistancevizi Baharatı Küçükhindistancevizi Diğer İsimleri Muskat, Narcil, Ceviz-i Bevva, Mace Küçükhindistancevizi Latince İsmi Myristica Küçükhindistancevizi Familyası Küçükhindistancevizi ağacını Moluk (Baharat) adalarında ilk kez Portekizliler bulmuşlardır...

Popüler Baharatlar

Köri

Köri Baharatı Köri Baharatı – Köri Karışımı Bileşimler; Yağ ve murrayasinin alkaloiti bulunur. Baharat olarak kullanılır. Tavuk dostudur. Tavuk ızgara veya yemekleri için ideal baharattır. Türkiye’de 15 den fazla “Helichrysum” türü yetişir...

Popüler Baharatlar

Kişniş

Kişniş Baharatı Kişniş Kişniş Tozu – Kişniş Baharatı Diğer İsimleri; Sativum, Kinzi, aşotu, kişnit, yumurcak (Burdur bölgesi), kara kimyon. Bileşimi; Nişasta, tanen, şekerler, sabit yağ ve içindeki coriandrol, geraniol, pinenler olan uçucu yağ, koriyandrol...