Kategori - Popüler Baharatlar

Çeşit çeşit baharatlar dünyası..

Popüler Baharatlar

Kimyon

Tane Kimyon, Acem Kimyon. Toz Kimyon Kimyon Kimyon Baharatı Diğer İsimler; Avcar, acem kimyonu, kemmon, zira (Sivrihisar) Bileşimi; Sabit ve Uçucu yağ,reçine,tanen, protein,lutedin,apigenin Özellikleri: Baharat olarak iştah açıcı özellikleri...

Popüler Baharatlar

Kırmızıbiber

Kırmızıbiber. Kırmızıbiber Kırmızıbiber Diğer İsimleri Yıllıkbiber, Acıbiber, Çüşkabiberi Kırmızıbiber Latince İsmi Capsicum annuum Kırmızıbiber Familyası Kırmızı biber türlerinin anavatanı Meksika, Orta Amerika, Güney Amerika ve...

Popüler Baharatlar

Kekik

Dağ kekiği, yaban kekik. vb. Kekik Kekik Baharatı Thym, thymus, vulgaris, sater-i berri, Zahter, anzer çayı, sater, keklik otu Bileşimi: Alcolat vulneari, especes vulnearies, uçucu yağ(phenol, thymol ,karvakrol), saponin, flavonoid Banyo suyuna eklenmesi...

Popüler Baharatlar

Kebabiye

Kebabiye Tane kebabiye   Kebabiye – Kebabe – Kebabiyye – Cucube – Kebabiye Kebabiye Diğer İsimleri Hindistan eriği, kebâbe, kuyruklubiber, cubebe. Kebabiye Faydaları Hekim önerisine göre kullanılır. Kebabiye Botanik...

Popüler Baharatlar

Karanfil

Karanfıl. Toz karanfil ve tane karanfil   Karanfil Bileşimi; Uçucu yağ (%15-20), sabit yağ ve tanen taşımaktadır. Ağız kokularını giderir. Soğan, sarım sak, sigara kokularını giderir. Diş ağrılarını dindirir ve mikrop öldürücü olarak...

Popüler Baharatlar

Kaküle

Kaküle Baharatı Kakule Bileşimi Rezin, sabit ve % 4’e varan oranda uçucu yağ ile terpinilasetat, sineol, limonen, sabinen ve pinen adlı maddeleri içerir. Kakule Familyası Zencefilgiller familyasındandır. Kakule Kullanışı Hekim önerisine göre...

Popüler Baharatlar

Havlican

Havlıcan – Alpinia Officinarum – Galanga Havlıcan Bileşimi Havluvan bileşiminde “aplinol” ve “alpinin” gibi kimyasal maddeler vardır. Havlıcan Faydaları Btkisel gıda desteğidir. Havlıcan Familyası Zencefilgiller...

Popüler Baharatlar

Haşhaş

Mavi Haşhaş. Açık kilo işi. Pasta, börek ve kek gibi hamur işleinde kullanılan baharattır. Haşhaş Haşhaş – Ezilmiş Haşhaş – Mavi Haşhaş Poppy Seed-Haşhaş Esved Beyaz Haşhaş, Sarı Haşhaş, Mavi Haşhaş, Siyah Haşhaş. Bileşimi;...

Popüler Baharatlar

Hardal

Hardal Tozu – Hardal Baharatı Bileşimi: Sinapin,miranat,patasyum, sinigrin, myrosin, sabit yağ bulunur. Sabit yağ %30 (beyaz hardal da), %35 (kara hardal da) Çorbaların içine konan hardal tozu ayak üşümelerini önleyebilir. Yemeklerin lezzetli...

Popüler Baharatlar

Fesleğen

Fesleğen Baharatı Fesleğen Faydaları Fesleğen kokusu sivrisinek ve tahtakurularını kovmak içinde kullanılır. Ufalanmış kuru fesleğen yaprağı koklanırsa, aksırtır, kronik koku almamayı giderir. Fesleğen Çayı Hekim önerisine göre...