Baharatlı İçecekler

baharat_resimleri

Baharatlarla Çay – Baharatla Tedavi
Baharatlarlardan yapılmış çay; bazen hastalığı daha olumsuz yapabilir. Bu; iyi yolda olduğunuzu baharatlardan istediğiniz cevabı almanıza işarettir.
Baharatlı çaylar her saat başı veya iki saatte bir birer çorba kaşığı alınması önerilir.
Aksisi belirtilmemişse; sabah aç karnına veya gece yatmadan içilir. Yemeklerden 2 saat önce veya yemeklerden iki saat sonra içilmesi tavsiye edilir.

Baharat Çayı Hazırlanması
Bitki 12 saat suya bekletilip, sonradan kaynatılması ve 2 dakika daha çok kısık ateşte kaynatmaya devam edil,p 10 dakika demlemeye bırakılması önerilir.
Baharat karışımlı çay 8-10 gün yetecek kadar kaynatılabilir. Fazla kaynatmak kalite düşürür.

 

BAHARATLI MEYVE ÇAYI – SOĞUK
Baharatlı Soğuk Meyve Çayı Malzemeleri; 4 bardak su, 1 çorba kaşığı meyve çayı (karışık), 15 tane karanfil,
1 çubuk tarçın, 1 yemek kaşığı kadar bal, bir miktar buz.
Baharatlı Soğuk Meyve Çayı Hazırlanışı; Bütün malzemeler kaynatılır, Soğuması beklenir.
Soğuduktan sonra buz ilave edilip servis yapılır.

BAHARAT; İnsanı terletir. Organizmayı Serinletir.

Yorum Bırakın