Biberiye

biberiye

Biberiye Baharatı

Biberiye Diğer İsimleri
Kuş Dili, Beyazpüren, Rosmarin, Folium rosmarini rosemary leaf-romarin.

Biberiye Ve Mutfak
Her tür yemek ve salatalara baharat olarak kullanılması yaygındır.

Biberiye Özellikleri

Salatalara ve salçalara çeşni katar; et, tavuk, balık yemeklerinin ağır kokularını hafifletir, sindirimlerini kolaylaştırır. Sirkeyle karışımından hoş bir salata sosu yapılır.

Kuzu, koyun, dana etiyle çok iyi uyuşur, domates sosunun lezzetini artırır. Sarımsaklı, zeytinyağlı, kekikli Akdeniz yemeklerinin vazgeçilmez klasik otlarından biridir. Vermutun yapımına girer.

Biberiye Faydaları
Hekim önerisine göre kullanılır.

Biberiye Aksi Tesirleri
Biberiye bulantı yaparsa kullanılmamalı, hamileye önerilmez. Fazlası epilepsi bile yapabilir.

Yorum Bırakın