Kategori - Kuruyemiş

Antep Fıstığı
Açılan ağzında renk olan Antep fıstığını almayınız. Kalitesiz olan fıstığı kolay açma kimyasal maddesidir o renk.

Kan oluşumuna yardımcıdır, kandaki kolesterolü düşürür, kavrama yeteneği ve öğrenme gibi beyin fonksiyonlarını optimize eder,
enerji, büyüme ve iştah üzerinde olumlu etkileri vardır, mide, bağırsak, kalp, kalp kasları için gereklidir,
yaşlanmaya karşı korur, sigara ve alkolün zararlı etkilerini azaltır.

Kan şekerinin daha dengeli yükselmesini sağladığı, kabızlık ve bazı kanser türlerinin önlenmesinde yararlı olduğu saptanmıştır.
Antep fıstığında kolesterol yoktur.
Kroner kalp hastalığı riskini azaltır, protein yönünden 2 kat,fosfor yönünden 4 kat etten daha üstündür.
Göğsü yumuşatır, ağrılarını hafifletir, öksürüğün geçmesine yardımcı olur.

Besin değerleri
Enerji 568, Protein 21.4, Yağ 46/TH, Karbonhidrat 26.8, Sodyum 405

Çekirdek (Günebakan)
Kalp kasının kasılması ve böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcıdır, yaraların iyileşmesi, aknenin önlenmesi,
bağışıklık sisteminin güçlenmesi, tekrarlayan enfeksiyonların ortadan kalkması, tat ve koku duyarlılığının güçlenmesi, sperm hareketlerinin artması açısından önem taşır,
bağışıklık sistemini güçlü tutmaya yarar, kan şekeri düşüklüğüne faydalıdır, kanser yapıcı zararlı maddelerin bağırsakta kalma süresini kısalttığı ve bağırsak duvarı ile
temasını azalttığı için kanserden korunmada faydalı olur, damar sertliğini giderir, kalp, sinir hastalıklarını önler, bol E vitamini ve protein içerir, cinsel gücü arttırır,
iktidarsızlığı önler, kolesterolü düşürür, idrar söktürür, solunum sistemi rahatsızlıklarında iyileştirici etkilere sahiptir.

Besin değerleri
Enerji 582, Protein 19,3, Yağ 49.8, Karbonhidrat 24.1, Sodyum 405

Fındık
Çifte Kavrulmuş Fındık
Omega 3 kaynağı olarak kan pıhtılaşmasını ve damar sertliğini önler; tansiyonu düşürür, şeker hastalarında kalp hastalığı riskini azaltır,
antioksidan ve yaşlılık engelleyici bir gıdadır,
adet döneminde kan şekeri düşüklüğüne faydalıdır, prostat kanserinden korur, stresi giderici özelliği vardır.
Gebelikte mutlaka takviyesi gereken B9 vitamini içerir, kalp krizi, felç ve bunama riskini de azaltır, kırmızı kan hücrelerinin yapımında rol alır,
kemikleri güçlendirir.

Vücuda kuvvet verir. Kansızlığa karşı koruyucu etki yapar.Vücudunuzun ihtiyacı olan proteini rahatlıkla fındıktan karşılayabilirsiniz,
kalın bağırsak hastalıklarını, kabızlığı önler,
vücutta kan basıncını düzenlemede önemli rol oynar, sindirim ve dolaşım sistemi bozukluklarını önlemede gerekli olan demiri içerir, içerdiği krom,
kan şekerindeki oynamaları engellemek için gereklidir.

Besin değerleri
Enerji 628, protein 15, yağ 60.8, karbonhidrat 16.7, vitamin C 6.3

Fıstık
Kan şekerinin yakılması, kalp sağlığının korunması ve beyin fonksiyonları için tavsiye edilir.
Yaşlanmaya karşı vücudu koruduğu gibi alkol ve sigaranın zararlı etkilerini de azaltır.
Kolesterolü düşürür, dolaşımı arttırır, zihni açar, kanın pıhtılaşması, kas gücü ve sinir iletimi için gerekli olan kalsiyum minerali içerir.

Kanser yapıcı zararlı maddelerin bağırsakta kalma süresini kısalttığı ve bağırsak duvarı ile temasını azalttığı için kanserden korunmada faydalı olurlar,
vücudun gelişmesini sağlar.
Beden ve zihin gücünü arttırır.
Göğsü yumuşatır.
Öksürük söktürür.
Cinsel arzuyu artırır.

Besin değerleri
Enerji 585, Protein 23,7, Yağ 49.7, Karbonhidrat 21.5, Sodyum 813

Kabak Çekirdeği
Kalp kasının kasılması ve böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesi için gereklidir.
Kolesterolü düşürdüğü ve protein yapımına yardımcı olduğu bilinmektedir.

Kan şekerinin dengeli yükselmesini sağladığı, kabızlık ve bazı kanser türlerinin önlenmesinde yararlı olduğu saptanmıştır,
kanser yapıcı zararlı maddelerin bağırsakta kalma süresini kısaltır ve bağırsak duvarı ile temasını azaltır.

Bu sayede de kanserden korunmada faydalı olur, her gün belirli miktarda tüketilirse prostat kanserinin önlenmesine yardımcıdır.

Mükemmel bir kurt ilacıdır, günde çocuklarda 10–15 adet, büyüklerde 20-30 adet kabak çekirdeği yenmelidir, tenya solucanlarını gidermek için de
kabak çekirdeği iyidir.

Böbrek zayıflığını, böbrek, mesane iltihaplarını, idrar yollarında oluşan yanmayı, idrardan kan gelmesini önler.

Besin değerleri
Enerji 522, Protein 33, Yağ 42.1, Karbonhidrat 13.4, Sodyum 575

Kaju
Bileşimi; çinko, demir, selenyum, potasyum.

Çinko içerdiğinden gribe karşı koruyucu etkisi vardır, bağışıklık sistemini güçlendirir, büyüme ve gelişmeyi olumlu etkiler.

Kansızlığın önemli rahatsızlıklara yol açtığı hamile ve çocuklarda D vitamini içeriği ile eksikliği giderir, kemikleri ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

İçerdiği selenyum ile vücudu çeşitli hastalıklardan korur, şeker hastalığının gelişimini engeller.
Ayrıca kansere karşı direnci arttırır.

İçerisinde bulunan potasyum tansiyon düşürücü özelliğe sahiptir.

Kalp yetmezliği, böbrek hastalıkları, hepatit ve siroz tedavisinde olumlu etkiler gösterir.
Türklerin Antep fıstığına rakip olarak Hindistan’ın Dünya ya sunduğu bir fıstık çeşididir.

Besin değerleri
Enerji 565, Protein 18.4, Yağ 47, Karbonhidrat 27, Sodyum 215

Mısır Kavurga
Bileşimi;
protein, kalsiyum, demir, fosfor, A ve B2 vitaminleri bulunur.
Mısır lifli bir besindir.
Bu yüzden kan şekerinin daha dengeli yükselmesini sağlar ve kabızlığı önler.
Posa miktarı artıkça koroner kalp hastalığı riski de azalır.
İçerdiği yüksek karbonhidrat miktarı sayesinde da enerjinize enerji katar.
Mısırın içeriğindeki yüksek karbonhidrat enerji seviyesini yükseltir.

Besin değerleri
Enerji 443, Protein 7.45, Yağ 11.6, Karbonhidrat 76.1, Sodyum 876

Leblebi
Anne sütünü artırır, asit fazlasını alır, mideyi rahatlatır, yok denecek kadar az yağ içerir.
Leblebinin içinde bulunan yağlar vücuda yararlıdır, tokluk hissi verir.

Bu sebeple diyet yapanlar için kilo kaybına yardımcıdır, vücudu kuvvetlendirir.
İshali keser.

Besin değerleri
Enerji 382, Protein 19.2, Yağ 6.2, Karbonhidrat 56.7, Kalsiyum 134