İçecek Baharatı

iceceklere_baharat

Baharat Çayı Hazırlanması
Bitki 12 saat suya bekletilip, sonradan kaynatılması ve 2 dakika daha çok kısık ateşte kaynatmaya devam edil,p 10 dakika demlemeye bırakılması önerilir.
Baharat karışımlı çay 8-10 gün yetecek kadar kaynatılabilir. Fazla kaynatmak kalite düşürür.

 

BAHARATLI MEYVE ÇAYI – SOĞUK
Baharatlı Soğuk Meyve Çayı Malzemeleri;
4 bardak su, 1 çorba kaşığı meyve çayı (karışık), 15 tane karanfil,
1 çubuk tarçın, 1 yemek kaşığı kadar bal, bir miktar buz.

Baharatlı Soğuk Meyve Çayı Hazırlanışı;
Bütün malzemeler kaynatılır, Soğuması beklenir.
Soğuduktan sonra buz ilave edilip servis yapılır.

Yorum Bırakın