|
Deniz Kadayıfı -
Chondrus crispus - Kırmızı Su Yosunu
Deniz
Kadayıfı Resimleri

Deniz Kadayıfı Özellikleri
Ekspektoran, demülsen, emoliyen, duodenum özellikleri vardı.
Deniz Kadayıfı Faydaları
Eczacılık
ve gıda endüstrisinde kıvam verici olarak kullanılmaktadır.
Deniz Kadayıfı Ve Kozmetik
Kozmetiklerde cilt yumuşatıcı olarak da kullanılışı bulunur.
Deniz Kadayıfı Ve Ebru sanatı
Tıbbi kullanımının dışında geleneksel sanatlarımızdan Ebru'nun
hazırlanmasında da kullanımı mevcuttur.
Deniz Kadayıfı
Kullanım Şekilleri
Hekim önerisine göre kullanılır.
Deniz Kadayıfı
Yetişmesi
Atlas Okyanusu sahillerinde yetişen, yosuna benzer bir
bitkidir.
Deniz Kadayıfı Yan Etkileri
Deniz Kadayıfı Kontrendikasyonları: Kanı sulandırıcı özelliği
nedeniyle antikoagülan ilaçlarla kullanılmamalıdır.
Deniz Kadayıfı Bileşimi
Brom, iyot, potasyum, sodyum, magnezyum gibi mineraller
ile müsilaj ve karbonhidrat. Etken Maddesi- Maddeleri: %70-80 müsilaj(karrageenan), %10
protein, iyot, mineral tuzları, vitamin Ave B.
Deniz Kadayıfı Kullanılan Kısımları
Tallus kısmı(Kırmızı su yosunu)(Carrageen).
Deniz Kadayıfı
Yetiştiği Yerler
Avrupa ve Kuzey Amerika'nın Atlantik
kıyılarında yaygındır, yurdumuz denizlerinde bulunmaz.
Deniz Kadayıfı Fiyatı
Kargo Dahil 15 tl. Ekolojik,
Evsaflara Uygun, Parasına göre Gram Ayarlıdır.
Deniz Kadayıfı İnternet Satış
Maliye Bakanlığı Satış Fişimiz var.
Sipariş İçin Tıkla
Kapıda ödeme kolaylığı.

Deniz
Kadayıfı
Ürünlerimizin, yetkili kurumlar tarafından, gerekli
denetimleri yapılmıştır.
Ayrıca ürünlerimizin çoğu FDA Sağlık Örgütü tarafından da
denetlenmekte ve İşyerimizin Tarım Ve Köy İşleri Rize İl
Müdürlüğü ES - 53 – 0020 Numarası İle Satış Yeri Kayıt
Belgemiz Vardır.
BİRTAT – 1959’DAN BERİ.
Yarım asırdan fazla, güvenle hizmetinizde

Önemlidir.
Bu sitede bulunan her ürün besin (gıda) takviyesidir.
Dr'nuza Başvurun. Tedavi amaçlı veya ilaç yerine
kullanılamaz.
Deniz Kadayıfı İnternet Yazıları
(Chondrus crispus)
Gigartinaceaefamilyasındandır. Deniz-yosunu da denir. 0.5 mm
kalınlığında, sarımsı-beyaz şeritler halindedir, tel kadayıfı
andırır. Tuzlu ve deniz kokuludur. Suda kaynatılınca pelteleşerek
yumuşar. İrlanda, İngiltere ve Amerika’nın Atlantik Okyanusu
kıyılarında kayalar üzerinde ve sular içinde yetişir. Deniz suları
çekilince toplanır, yıkanır ve güneşte kurutulur. İstanbul’da Mısır
çarşısında aktarlarda bulunur. Bileşiminde müsilaj, karbonhidratlar,
iyot ve brom vardır.
10-20 gram kurutulmuş Deniz kadayıfının üzerine 1 litre kaynar su
dökülüp, 10-15 dakika bekletilip, süzüldükten sonra günde 3 kez
birer bardak içilmesi hekimin tedavisine destek
görevi üstlenir.
|