Pul Biber

Pul Biber
Saf, ipek özel. Urfa Yöresi.

40 tl kilo

Pul Biber
Kırmızı Pul Biber

BİLEŞİMİ: B2 vitamini, karo teinler, c vitamini, amid kapsaisin

Rengi de içerik taşıdığından, saklarken rengini korumaya özen gösteriniz.

SERT, BATICI, KOKULU VE ÇOK ACI LEZZETLİDİR. BUZDOLABINDA SAKLANIR.


HALK HEKİMLİĞİ:
soğuk algınlığını önlemek için, yumurtaya biber konup yenir.
DİKKAT… egzama, damar sertliği ve üremi olanlara yasaktır. Yemek pişerken ısırıcı acı lezzeti artar.


TARİHÇESİ;
Kristof Kolomp un Amerika yolculuğunda 1514 de yanında bulunan İSPANYA lı Dr. Chanca kırmızı biber tohumunu Amerika dan Avrupa ya getirmiştir.19.Yüzyıl sonlarında Macarlar tarafından Avrupa da yaygınlaşmıştır.
Ülkemizde: Kahramanmaraş, Kayseri, Bursa Dünya da Yetiştiği yer; Meksika, Orta Amerika, Avrupa, Batı Hindistan Patlıcangillerden, ülkemizde bol yetişen, tazeyken yeşil ve çoğu zaman acı meyveleri olan bir bitkidir. Kuruyunca kırmızı olur.
Ülkemizde kırmızıbiber, Avrupa’da Paprika diye anılan bu cins biber tazeyken bile kırmızıdır ve genellikle çok acıdır.
Güney Amerika da çok yaygın olarak kullanılıp sayısız isim almıştır.
Mezopotamya mutfağında da çok önemli yer edinmiştir.
Macarların ünlü gulaş ve benzeri yemeklerinde kullandıkları biber budur.
Bütün biberler kurutulup kırmızı bir renk aldıktan sonra toz durumuna getirilir, buna “kırmızıbiber” adı verilir ve “çok acı”, “acı”, “az acı” ve “tatlı” olarak ayrı, ayrı satılır.
Kırmızı renkli domates biberinden “biber salçası” yapılır. Biber salçası Güney Anadolu’da çok kullanılmaktadır. Bazı bölgelerde güneşte kızarmış tatlı biberlerden de biber salçası yapılmaktadır.
Kırmızı biber konusunda yapılan bir araştırma çok ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı.
Yeşil biber denilince, C vitamini akla gelir; içeriğinde bulunan “capsicin” maddesinin oranına göre meydana gelen acılık hissi verir.

 

 

Yorum Bırakın