Arnavut Biberi

Arnavut Biber.

Biber
Boyu 1 metre, kökü 75 cm’dir.
Acı ve tatlı diye iki çeşitlidir.
Biberin acı veya tatlısından değişik biberler elde edilir. İsot biber, toz biber ve pul biber gibi..

Biber bileşiminde; su, karbonhidrat, protein, yağ ve selülöz vardır. 100 Gram biberin kalori değeri 29 dır.

Biber anavatanı Arnavut, Orta ve Güney Amerika’dır, buralardan dünyaya yayılmıştır.

Biber mutfakta her yemeğe, çorbalara, balıklara ve tavuklara kullanılır.

Acı biberde bulunan”Capcasicin” maddesi ilaç sanayisinde kullanılır.

Biber Çeşitleri
Türkiye’de yetiştirilen biberler ince uzun ve kalem biberlerdir.
Bunlar “sarı renkli tatlı biberler” ve “yeşil renkli acı biberler” diye iki guruptur.

Çarliston biber.
Dolmalık biber.
Kırmızı domates biberler.
Kırmızı tozbiberlik biberler. Bundan toz ve isot biber elde edilir.
California Wander.
Yolo Wander.
Mild Spanish.
World Spanish.
Arnavut Biberi.
Çayen Biberi – Cayanne Pepper
Çili Biberi – Chili Pepper

Yorum Bırakın