Çördük Baharatı

Çördük Baharatı

Çördük

Çördük Diğer İsimleri
Çördükotu, Çorduk, Çövürdük, Çöyürotu, Tarhanaotu

Çördük Latince İsmi
Gentiana Olivieri

Çördük Familyası
Gentianaceae. İki veya çok yıllıktır. Çalı görünümündedir.
Dikensiz ve yumuşak tüylü olup, boyu 20-50 cm. kadardır.

Çördük Kullanılan Kısmı
Yaprakları ve çiçekli dalları.
Tozu et ve balıklara serpilir. Lezzet verir.
Yaprak ve çiçekleri turşulara konur.
Çiçekleri salataya katılır.
Güveç, sebze yemekleri, av hayvan etlerine, sebze çorbalarına ve etli böreklere konur.


Çördük Bileşeni (Bilinen)
Uçucu yağ taşır.

Çördük Aksi Tesirleri
Tozundan günde 1-2 gram su ile alınır.

Çördük yok bizde.

Yorum Bırakın