Karanfil

Karanfıl.
Toz karanfil ve tane karanfil

 

Karanfil

Bileşimi; Uçucu yağ (%15-20), sabit yağ ve tanen taşımaktadır.

Ağız kokularını giderir. Soğan, sarım sak, sigara kokularını giderir.
Diş ağrılarını dindirir ve mikrop öldürücü olarak bilinir. Balgam söktürücü ve öksürük kesici özellikleri bulunabilir.

Karanfil tanelerinin suyla kaynatılıp içilmesi halinde iştah açabilir, mideyi kuvvetlendirebilir, hazmı kolaylaştırıp bağırsak gazlarını azaltabilir, uyarıcı etkiye de sahip olabilir. Fakat gıda takviyesi olarak kullanılır.

Karanfil Şurubu
; yukarıdaki şifalardan yararlanmak için;
100 gram karanfil, 2kg şeker 1.5 litre kaynamış suya atılır, kapalı bir kapta 6 saat bekletilir, Bir bez parçası ile temizlenir, yetişkinler günde 1 su bardağı, daha küçükler günde yarım su bardağı bebeler ise (0-3 yaş) çeyrek su bardağı içebilirler.

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ;

Karanfil ağacı, kışın yapraklarını dökmeme ilginçliğini taşır.

Eski Çin de han hanedanı zamanın da, Kral ile konuşurken karanfil çiğnemenin gelenek olduğu ilginçtir.
Kimi Mısırlı mumyalarda karanfil kolyeler de bulunmuştur.
Dioskoridos’ten kalan bir el yazmasında karanfil ilaç olarak anlatılır.

Karanfil tomurcuğu Ortaçağ’ın sonlarında Avrupa’da yiyecekleri korumak için kullanılmıştır.

Karanfillerden yapılmış kolye de güya, kötü güçleri uzaklaştırır.
1642 de İsveç li Andres Rydaholm adlı bitki uzmanı; “bir adam cinsel gücünü yitirirse, alkol almayı bıraksın, içine 5 gram atacağı karanfille sütünü içsin, bu onu yeniden güçlendirir ve eşini arzulamaya tekrar başlar, demiştir.

Bahtının açık olması için; her doğan çocuk için bir karanfil ağacı dikilmesi de Fransa da yaygındır.

Yorum Bırakın