Kebabiye

Kebabiye
Tane kebabiye

 

Kebabiye – Kebabe – Kebabiyye – Cucube – Kebabiye

Kebabiye Diğer İsimleri
Hindistan eriği, kebâbe, kuyruklubiber, cubebe.

Kebabiye Faydaları
Hekim önerisine göre kullanılır.

Kebabiye Botanik Bilgileri
Kebabiye Hindistan ve Güney Amerika’da yetişen bir ağacın meyveleridir.

Kebabiye Özellikleri
Acı, keskin kokulu, siyah renklidir.

Kebabiye Bileşimi
İçindekiler; %6-15 arasında, terementi ruhunun polimeri bir esans ve kübebik asid’den mürekkep bir reçine ve kübebin denilen kristalize, lezzetsiz bir cevher ihtiva eder.

Kebabiye Yetiştiriciliği
Cava, Sumatra ve Borneo’da yetişen ‘piperaceae’nin kurumuş meyvesidir. Taze iken %6-15 terementi ruhunun polimeri bir esans ve kübebik asidden mürekkep bir reçine ve kübebin denilen kristalize, lezzetsiz bir cevher ihtiva eder.
8-10 metre boy alabilen ,ancak budanarak yarı boyda tutulan odunsu ve boğumlu gövdeli tırmanıcı çok yıllık ve çalımsı bir bitkidir.
Üçgensi yaprağı vardır. 8-15 cm uzunluğunda başak oluşturur.hafif etli meyveleri,önce yeşil ardından kırmızı olgunlaşırken de sararır.

Kebabiye Ve Mutfak
Bunlar karabiber tanelerinden biraz daha küçük 4-5 mm çapında buruşuk görünümlü taneciklerdir. Genel olarak karabibere benzer şekilde kullanılır.

Yorum Bırakın