Tarçın

tarcin baharati

Tarçın Baharatı

Toz Tarçın Baharatı

Cinnamon

 

Tarçın

DİĞER İSİMLERİ; cinnamon, darçın, Seylan tarçını, çin tarçını


BİLEŞİMİ;
Eterik yağ,tarin,,tarçin aldehidi, tanen, nişasta, musilaj, kalsiyum oksalat.

ÖZELLİKLERİ; Metil hidroksi kalkon polimer maddesi sayesinde; tarçının; kandaki şeker oranını düşürdüğü, kandaki yağ ve kolesterol oranında azalma yaptığı bilimsel olarak da açıklanmıştır.
YÜKSEK TANSİYONLU ya yasaktır.

Tarçın Bileşimi
Eterik yağ,tarin,,tarçin aldehidi, tanen, nişasta, musilaj, kalsiyum oksalat.

Tarçın Faydaları
Stimulan özelliği taşır.

Tarçın Çayı
Hekim önerisine göre kullanılır.

Tarçın Kullanılan Kısmı
Kabuklar kullanılır.

Tarçın Ve Mutfak
Pastalara, yemeklere koku vermek için kullanılır.

Tarçın Aksi tesirleri
YÜKSEK TANSİYONLU ya yasaktır.

Tarçın Familyası
darıgiller familyasındandır.

Tarçın Diğer İsimleri
Darı-çin.

Tarçın Botanik Özellikleri
Yaprağını dökmeyen, kokulu bir ağaç olan tarçın; Asya’da yetişir.

Yorum Bırakın