Yenibahar

Yenibahar

Allspice
BİLEŞİMİ: Tanen, reçine ve uçucu yağlar. Sert, acı, güzel kokuludur.
ÖZELLİKLERİ
, Damar sertliğini düzenleyici,hazmettirici,mide ve bağırsak gazlarını giderici,unutkanlığı giderici,vücudun direncini arttırıcı. 
KULLANIM ŞEKLİ;
Sert çeşni vermek için; çorba, yahni ızgara, pasta, çörek kek, aşurelere, sıcak çeşni vermek için; sosis ve sucuklara kullanılır.
Elma püresi ve elma kompostosuna kullanılır.

Özellikle hamburgere konulursa lezzetini çok arttırır.
Kek hamuruna da azıcık katılırsa çok lezzetli olur.
Etlerin kokmaması için de kullanıldığı yaygındır.

 

Yenibahar Özelliği: Gaz söktürücü, iştah açıcı ve kabız etkilidir.
Sindirim zorluğunda ve yemek sonrası şişkinliklerde çok rahat kullanılabilir.
Dolma baharının esas baharıdır. Bütün etli ve zeytinyağlı dolmalarda kullanılır. Haşlanmış sebzelerde (kereviz, havuç, lahana) pişirmeden önce konulup daha sonra çıkarılır.
Çeşitli yemeklere, köfte, sosis, çeşitli tatlılara, cevizli baklavaya, bazı içkilere katılır.
Köri adlı baharat karışımında yer alır.
Kabaca dövüldüğünde balık haşlamalarında kullanılır.

Yorum Bırakın