Yeşilbiber

Yeşilbiber Baharatı

 Yeşilbiber

Yeşilbiber Diğer İsimleri
Yeşil Sivribiber

Yeşilbiber Latince İsmi
Capsicum Hannuum

Yeşilbiber Familyası
Dalında kızarmaya bırakılan acı (sivri) biberler kurutulduktan sonra öğütülerek kırmızı toz biber veya pulbiber haline getirilir.

Yeşilbiber Kullanılan Kısmı
Meyvesi

Yeşilbiber Bileşeni (Bilinen)
Azotlu maddeler, kokulu yağ, sabit yağ, azotsuz maddeler, selülöz, küller, capsaicin, capsicin, capsantin, lesitin, aromatik maddeler, vitaminler, folic asit

Yeşilbiber Aksi Tesirleri
Önerilen dozlardan fazlası kusma, ishal, mide ve böbreklerde iltihap yapar.

Yorum Bırakın