Yeşilkarabiber

Yeşilkarabiber

Yeşil Karabiber

Diğer İsimleri; Piper nigrum, Poivre, Black Pepper, Pfeffer
Bileşimi; Kapsaisin ,Vit C, karotin ve salunidin içerir.
Karabiber ve yeşil beyaz biber aynı ağacın meyvalarıdır.
Kullanımı ve Faydaları;  Sindirimi kolaylaştırmak için karabiberi nane ve tarçınla yapılan bir sosla almalı. Ağızda tane olarak çiğnendiğinde tükürük miktarını çoğaltabilir.

Dr. Bouchardat`a göre karabiber anemiklerin aperitifidir. 1/2-2 gr. kadar karabiber her gün alındığında iyi bir afrodizyak yerine geçer.
Bütün yemeklerde ve sofralarda bulunmaktadır. Sebze, tavuk, balık çorbalarında, et soslarında (barbekü), çiğ köfte, kısır, et ve sebzeli yemeklerde, her türlü soslu et yemeklerinde, zeytinyağlı ve etli dolmalarda, şarküteride kullanılır.

Karabiber sosların rengini bozmaz. Karabiberin diğer baharatlara oranla bir üstünlüğü vardır ki bu yemek pişerken yada piştikten sofrada eklenebilmesidir.  Yağlı etlerde, şarküteride; soslara, salataya, her tür tuzlu ve yavan yiyeceğe çeşni ve tat vermesi için serpiştirilir.

 

Yetiştiği yer: Meksika, Orta Amerika, Batı Hindistan, Malezya, Endonezya

Yorum Bırakın